Zalakaros
Search
West-Balaton Kártya
Zalakaros
Zalakaros
Zalakaros
Nyitólap > Hírek > Utazás kiállítás 2013
2013. március 01. 13:02

Utazás kiállítás 2013

Csütörtökön megnyílt az Utazás 2013 kiállítás, melyen öt kontinens, harminc ország turizmusának képviselői - köztük Zala megye turisztikai szolgáltatói - mutatják be idei turistacsalogató kínálatukat a szakmai partnereknek és az érdeklődő közönségnek.
Utazás kiállítás 2013

A Hungexpo Budapesti Vásárközpontjában a társkiállításokkal együtt több mint ötszáz kiállító fogadja a látogatókat vasárnap estig. Az idei külföldi, illetve belföldi díszvendég Szlovákia és Nyíregyháza, Kalocsa kulturális díszvendégként mutatkozik be. A kiállítás gyógyhely-támogatója Sárvár. Az első napot, az eddigi hagyományokhoz híven ezúttal is a szakmának szentelték, a hivatalos megnyitón több szakmai elismerést, díjat adtak át, több partneri együttműködési szerződést írtak alá és sajtótájékoztatók sorát tartották a turisztikai ágazat szereplői.

Tavaszi napsütésben, igazi vásári hangulatban nyílt meg az idei turisztikai szezon jelképes nyitányának is tekinthető Utazás 2013 kiállítás a Hungexpo csarnokaiban és a szabadtéri kiállítási területeken. A külföldi és belföldi kiállítók látványos standjai zsúfolásig megtöltötték az A pavilont. Központi helyen találhatók a hazai turisztikai régiók, amelyek a belföldi turizmus kiemelt szerepének megfelelően az idén összehangolt marketing-koncepció keretében mutatják be gazdag programajánlataikat.

Zala megyét a Balaton és a Nyugat-Dunántúl régió standján 14 kiállító képviseli. Köztük az egyik legnagyobb Hévíz standja, amely mellett a megnyitót követően nem lehetett megállás nélkül elmenni, annyi volt az érdeklődő,  Papp Gábor a fürdőváros polgármestere és Kepli József János alpolgármester folyamatosan fogadták a vendégeket. Nem véletlenül, hiszen a turisztikai partnerek is nagy várakozással tekintenek a Hévíz-Balaton repülőtéren májustól meginduló rigai charter-, vagy a nyárra tervezett frankfurti közvetlen járat elé. Hévíz 2012-ben újabb rekordot döntött a vendégforgalomban, és az idén is jó évre számítanak. Zalakaros, a másik jelentős zalai gyógyfürdő ugyancsak kivívta az érdeklődést legújabb fejlesztéseivel. Mint Novák Ferenc, polgármester elmondta, a Gránit Gyógyfürdőben a kültéri Gyerekvilág elkészülte után hamarosan hasonló paradicsomot alakítanak ki bent is kicsiknek, hiszen a családi vendégkörre koncentrálnak, az idén jelentős vendégforgalom növekedést szeretnének elérni.

Zalaegerszeg standján a látogatókat kérdőívvel fogadják: Pereszeteginé Szabó Júliától a Tourinform iroda vezetőjétől megtudtuk:   mivel a város egyelőre nem számít jelentős célpontnak a belföldi turisztikai térképen, szeretnék megtudni, mire lennének kíváncsiak az utazók. A válaszaikat figyelembe veszik Zalaegerszeg most készülő turisztikai koncepciójának kialakításakor.

Az Utazás kiállítás a hét végén a közönségé, érdemes vidékről is a fővárosba utazni, hiszen hagyományosan sok kedvezménnyel, akciós utazási lehetőségekkel, nyereményekkel várják a látogatókat.

Forrás: zaol.huGaléria
Május köszöntő családi nap
Május köszöntő családi nap
Hírlevél
Hirdetés Zalakaros
Reklám
Hirdetés Zalakaros