Zalakaros
Search
Kerékpár bérlés a Tourinform irodában
West-Balaton Kártya
Zalakaros
Zalakaros
Zalakaros
Nyitólap > Hírek > Honfoglaló eleink életébe ad betekintést a 7 Vezér Történelmi Kalandpark
2013. június 22. 15:05

Honfoglaló eleink életébe ad betekintést a 7 Vezér Történelmi Kalandpark

A Garabonciás Farmon június 22-én adták át a mintegy 150 millió forintos beruházással, egy már működő farm kiegészítéseként épült 7 Vezér Történelmi Kalandparkot.
Honfoglaló eleink életébe ad betekintést a 7 Vezér Történelmi Kalandpark

A kalandpark központi építménye a Hanna hercegnő vára. A vár színpaddal, történelmi arcképcsarnokkal, játékokkal várja vendégeit. A vár melletti területen épült fel a hét honfoglalás kori vezér jurtája, melyekben korabeli öltözéket bemutató bábuk, rengeteg, a kor történelméről tanúskodó térkép, régészeti leletről készült fotó kapott helyet. Az igényesen összeállított történelmi áttekintés Czupi Gyula, a kanizsai Halis könyvtár igazgatójának munkáját dicséri, az anyag különlegessége, hogy abban komoly helytörténeti utalásokat is találunk, többek között Garabonc múltjáról.
 
A 7 Vezér Történelmi Kalandpark megnyitója alkalmából Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Önkormányzat elnöke (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy Zalakaros térségében sikerre van ítélve minden vállalkozás, mert folyamatosan emelkedik a turisták száma. A minőségi választék bővítéséhez és a magyarság kultúrájának megismeréséhez az Új Széchenyi Tervből nyert el támogatást a beruházás.
 


Benkő Krisztina, a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának megbízott igazgatója elmondta, hogy a Nyugat-Balaton térségében mostanában egyre több fejlesztés valósul meg. A történelmi kalandpark is a hozzájárul a térség négy évszakos programjainak gazdagításához, s nemcsak aktív időtöltést, hanem a történelem megismerését is szolgálja.
A létesítményt Virág Ernő, a fejlesztést megvalósító Karos-Vet Kft. ügyvezető igazgatója úgy mutatta be, hogy két zalakarosi szállodájuk éttermeibe az alapanyagot eddig is itt, ezen a farmon termelték meg; most már az ide érkező családoknak kikapcsolódási lehetőséget is nyújt.

A Nyugat-dunántúli Operatív Programból 48,7 millió forintos támogatást nyert beruházás keretében kialakították a hét jurtából álló tábort, ahol a honfoglalók korával ismertetik meg a látogatókat, a Somogyi Győző festőművész által készített királyportrék pedig a későbbi magyar történelem arcképcsarnokaként jelennek meg.

 
 
 
Felépítettek egy téglavárat, amelynek udvarán díjlovagló méretű pályát hoztak létre, de íjász pályát, két játszóteret, valamint egy gokart pályát is kialakítottak. A termelő farm területén állatsimogató, sajtüzem és látványkonyha is működik - sorolta az ügyvezető.
 
 

MIT/Karosi Krónika


Magyar Bor napja
Magyar Bor napja
A Koccintás 2015-ben a Magyar Bor Napja kiemelt eseménye. Idén minden csatlakozó településsel arra szeretnénk vállalkozni, hogy az egy időben egyszerre koccintók számának rekordját felállítsuk. Célunk, hogy egy időben, az összes borvidéken, minél több település részvételével, legalább 100.000 ember koccintson
Hírlevél
Hirdetés Zalakaros
Reklám
Reklám
Hirdetés Zalakaros