Zalakaros
Search
West-Balaton Kártya
Zalakaros
Zalakaros
Zalakaros
Nyitólap > Hírek > Honfoglaló eleink életébe ad betekintést a 7 Vezér Történelmi Kalandpark
2013. június 22. 15:05

Honfoglaló eleink életébe ad betekintést a 7 Vezér Történelmi Kalandpark

A Garabonciás Farmon június 22-én adták át a mintegy 150 millió forintos beruházással, egy már működő farm kiegészítéseként épült 7 Vezér Történelmi Kalandparkot.
Honfoglaló eleink életébe ad betekintést a 7 Vezér Történelmi Kalandpark

A kalandpark központi építménye a Hanna hercegnő vára. A vár színpaddal, történelmi arcképcsarnokkal, játékokkal várja vendégeit. A vár melletti területen épült fel a hét honfoglalás kori vezér jurtája, melyekben korabeli öltözéket bemutató bábuk, rengeteg, a kor történelméről tanúskodó térkép, régészeti leletről készült fotó kapott helyet. Az igényesen összeállított történelmi áttekintés Czupi Gyula, a kanizsai Halis könyvtár igazgatójának munkáját dicséri, az anyag különlegessége, hogy abban komoly helytörténeti utalásokat is találunk, többek között Garabonc múltjáról.
 
A 7 Vezér Történelmi Kalandpark megnyitója alkalmából Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Önkormányzat elnöke (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy Zalakaros térségében sikerre van ítélve minden vállalkozás, mert folyamatosan emelkedik a turisták száma. A minőségi választék bővítéséhez és a magyarság kultúrájának megismeréséhez az Új Széchenyi Tervből nyert el támogatást a beruházás.
 


Benkő Krisztina, a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának megbízott igazgatója elmondta, hogy a Nyugat-Balaton térségében mostanában egyre több fejlesztés valósul meg. A történelmi kalandpark is a hozzájárul a térség négy évszakos programjainak gazdagításához, s nemcsak aktív időtöltést, hanem a történelem megismerését is szolgálja.
A létesítményt Virág Ernő, a fejlesztést megvalósító Karos-Vet Kft. ügyvezető igazgatója úgy mutatta be, hogy két zalakarosi szállodájuk éttermeibe az alapanyagot eddig is itt, ezen a farmon termelték meg; most már az ide érkező családoknak kikapcsolódási lehetőséget is nyújt.

A Nyugat-dunántúli Operatív Programból 48,7 millió forintos támogatást nyert beruházás keretében kialakították a hét jurtából álló tábort, ahol a honfoglalók korával ismertetik meg a látogatókat, a Somogyi Győző festőművész által készített királyportrék pedig a későbbi magyar történelem arcképcsarnokaként jelennek meg.

 
 
 
Felépítettek egy téglavárat, amelynek udvarán díjlovagló méretű pályát hoztak létre, de íjász pályát, két játszóteret, valamint egy gokart pályát is kialakítottak. A termelő farm területén állatsimogató, sajtüzem és látványkonyha is működik - sorolta az ügyvezető.
 
 

MIT/Karosi Krónika


Május köszöntő családi nap
Május köszöntő családi nap
Hírlevél
Hirdetés Zalakaros
Reklám
Hirdetés Zalakaros