Zalakaros
Search
West-Balaton Kártya
Zalakaros
Zalakaros
Zalakaros
Nyitólap > Hírek > Elfolyó vízből termáltó
2013. február 20. 19:36

Elfolyó vízből termáltó

Aláírták a Városházán azt a támogatási szerződést, mely hivatalosan is zöld utat ad az új városközpont kialakítását is lehetővé tevő termáltó és ökopark projekt indításának.
Elfolyó vízből termáltó

A több mint 380 millió forintos beruházásra lehetőséget adó szerződést Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója és Novák Ferenc polgármester látta el kézjegyével.
A szerződéskötés kapcsán tartott sajtótájékoztatón Breznovits István kiemelte: a Balatoni Kiemelt Üdülőkörzetnek a gazdaságfejlesztés területén központi szerep jut, ennek köszönhető, hogy a viszonylag kis lélekszámú (ám annál fontosabb szereppel bíró) települések között 2,6 milliárd forintot osztottak szét. A turisztikai attrakciófejlesztést célzó pályázati kiírásokra 25 pályázat érkezett be, ebből 11-et bíráltak el kedvezően. Az önerőkkel együtt így ebben a körzetben több mint négymilliárd forintos fejlesztés indulhat, mellyel a turisztikai szolgáltatás színvonalának és a vendégéjszakák számának növelése válik lehetővé.
Novák Ferenc polgármester elmondta: a termáltó és ökopark fejlesztéshez Zalakaros 280 millió forintos támogatást kapott, a hiányzó, 100 millió forintot teljes mértékben saját forrásból finanszírozza az önkormányzat. A termáltó kialakítása során annak vizét az elfolyó termálvíz felhasználásával biztosítják, bemutatják egyben a város és környezetének természeti értékeit is. A tervek szerint egy sétány indul a Dísz térről az újonnan létesülő, a gyógyfürdőhöz is csatlakozó tóig, amely teljesen  körüljárható lesz.
A tervek szerint az új attrakció jövő tavaszra készül el.

 

Karosi Krónika


Pünkösdi vigasságok
Pünkösdi vigasságok
Hírlevél
Hirdetés Zalakaros
Reklám
Hirdetés Zalakaros