Zalakaros
Search
Zalakaros Meríts erőt a természet csodáiból
Zalakaros Dotto vonat
Zalakaros
Zalakaros
Zalakaros
Nyitólap > Hírek > A Damona szakácsaié a babér
2013. február 27. 19:06

A Damona szakácsaié a babér

A Hotel Damona szakácsai, Balogh Gábor és Nagy Alex vitték el a pálmát a Hévízen megrendezett IV. Szabó Levente Emlékversenyen.
A Damona szakácsaié a babér

 

A Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiója által közösen szervezett melegkonyhás chef párbajon megyebéli szállodák szakács párosai mérte össze tudásukat .
A február 19-én megrendezett hévízi gasztronómiai parádénak a Lotus Therme Hotel és Spa*****adott otthont. Ez évben első alkalommal a chef párbajjal párhuzamosan zajlott a Kreatív Koktél Klub 2013 bártender verseny, valamint az éttermi szakma terítési bemutató
A  hejszakacsok.hu gasztronómiai oldal tájékoztatása szerint a chef párbaj során a versenyzőknek sorsolással eldöntött húsfélékből (gyöngytyúkmell filé, vajhal és garnélarák, borjú szűz, nyúlgerinc filéből, a döntőben friss lazac és héjas zöldkagyló felhasználásával) és az előre meghatározott hozzávalókból kellett elkészíteni ételeiket, illetve minden fordulóban voltak úgynevezett „meglepetés „ alapanyagok,amiért plusz pontokat lehetett kapni ,ha azokat beleillesztették a menüsorokba. Fordulónként 45 perc állt rendelkezésre a versenyzőknek, ez idő alatt kellett elkészíteni 2 -2 adag levest, levesbetéttel és az adott hústémából főételt, a hozzáillő köretekkel és mártásokkal!
 A párbaj moderátora Kelemen Endre Venesz díjas mesterszakács volt. A szakmai zsűri (elnök:Nemeskövi Dénes Venesz díjas Mesterszakács,Ferenczi István Venesz díjas Mesterszakács ,Hargitai György Mesterszakács ) külön-külön rangsorolta az ételeket íz, külalak, kreativitás, megjelenítés, gazdálkodás, és munkafolyamatok alapján. Ítéletük alapján abszolút első hely illette meg a karosi szakácsokat, akik egyben arany fokozatú oklevelet is átvehettek remek helytállásuk nyomán.
 

 

Karosi Krónika


Szent István napok
Szent István napok
Tűzijátékkal, kézműves vásárral, koncertekkel, élőzenével és persze gasztronómiai élvezetekkel várunk minden érdeklődőt három napig a Gyógyfürdő téren, ingyenesen látogatható programjainkon!
Hírlevél
Hirdetés Zalakaros
Reklám
Hirdetés Zalakaros