Zalakaros
Search
Zalakaros Meríts erőt a természet csodáiból
Zalakaros Dotto vonat
Zalakaros
Zalakaros
Zalakaros
Nyitólap > Hírek > A Damona szakácsaié a babér
2013. február 27. 19:06

A Damona szakácsaié a babér

A Hotel Damona szakácsai, Balogh Gábor és Nagy Alex vitték el a pálmát a Hévízen megrendezett IV. Szabó Levente Emlékversenyen.
A Damona szakácsaié a babér

 

A Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiója által közösen szervezett melegkonyhás chef párbajon megyebéli szállodák szakács párosai mérte össze tudásukat .
A február 19-én megrendezett hévízi gasztronómiai parádénak a Lotus Therme Hotel és Spa*****adott otthont. Ez évben első alkalommal a chef párbajjal párhuzamosan zajlott a Kreatív Koktél Klub 2013 bártender verseny, valamint az éttermi szakma terítési bemutató
A  hejszakacsok.hu gasztronómiai oldal tájékoztatása szerint a chef párbaj során a versenyzőknek sorsolással eldöntött húsfélékből (gyöngytyúkmell filé, vajhal és garnélarák, borjú szűz, nyúlgerinc filéből, a döntőben friss lazac és héjas zöldkagyló felhasználásával) és az előre meghatározott hozzávalókból kellett elkészíteni ételeiket, illetve minden fordulóban voltak úgynevezett „meglepetés „ alapanyagok,amiért plusz pontokat lehetett kapni ,ha azokat beleillesztették a menüsorokba. Fordulónként 45 perc állt rendelkezésre a versenyzőknek, ez idő alatt kellett elkészíteni 2 -2 adag levest, levesbetéttel és az adott hústémából főételt, a hozzáillő köretekkel és mártásokkal!
 A párbaj moderátora Kelemen Endre Venesz díjas mesterszakács volt. A szakmai zsűri (elnök:Nemeskövi Dénes Venesz díjas Mesterszakács,Ferenczi István Venesz díjas Mesterszakács ,Hargitai György Mesterszakács ) külön-külön rangsorolta az ételeket íz, külalak, kreativitás, megjelenítés, gazdálkodás, és munkafolyamatok alapján. Ítéletük alapján abszolút első hely illette meg a karosi szakácsokat, akik egyben arany fokozatú oklevelet is átvehettek remek helytállásuk nyomán.
 

 

Karosi Krónika


Pünkösdi vigasságok
Pünkösdi vigasságok
Hírlevél
Hirdetés Zalakaros
Reklám
Hirdetés Zalakaros